Про зустріч з Леонідом Логвиненком у межах підготовки до Всеукраїнського конкурсу есе імені Сергія Кемського до Дня Гідності і Свободи

19 жовтня 2021 року в Харківській обласній Малій академії наук відбулася зустріч з Леонідом Логвиненком – заслуженим журналістом
України, членом Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, переможцем конкурсу Національної спілки журналістів України в номінації «Журналіст року» (2017), кореспондентом газети «Сільські вісті», фоторепортером, публіцистом, поетом, викладачем кафедри журналістики Харківської державної академії культури.
Захід організовано в межах підготовки до Всеукраїнського конкурсу есе ім. Сергія Кемського до Дня Гідності і Свободи. Конкурс проводить Національний центр «Мала академія наук» для вшанування пам’яті журналіста, політолога, Героя Небесної сотні Сергія Кемського з метою формування та розвитку умінь і навичок літературної діяльності учнів, підтримки талановитої молоді та творчої праці педагогів.
У події взяли участь педагоги та вихованці гуртків «Ділова українська мова», «Українська мова», «Журналістика», «Літературна творчість», «Педагогіка».
Приводом для зустрічі була книга Леоніда Логвиненка «Харківський Майдан: репортаж між сторінками щоденника». Відправною точкою спілкування вихованців з харківським журналістом стали цитати з
передмови до книги, а також вислів Деніела Патріка Мойнігана «Ви маєте право на власну думку, але не на власні факти», заявлений як тема цьогорічного конкурсу. Леонід Андрійович радо поділився досвідом написання есе. Через спогади та жанрові світлини автора молоді люди занурилися в контекст подій 2013-2014 років. Також їм цікаво було почути від директорки РА «ІРІС» Ганни Михайлової про актуальність цього видання і саму роботу над створенням книги.
Вважаємо, що ця зустріч важлива для патріотичного виховання майбутньої наукової генерації, залучення до поглибленого розуміння суспільних перетворень в Україні та надихне молодь на створення якісного власного інтелектуального продукту – есе. Бажаємо успішних результатів участі у Всеукраїнському конкурсі есе імені Сергія Кемського до Дня Гідності і Свободи.