Про проведення заходів до Міжнародного дня числа π

Щороку 14 березня у світі відзначається одне з найбільш незвичайних свят – Міжнародний день числа π. Із цим числом ми ознайомлюємося вже в молодших класах школи, коли починаємо вивчати коло. Число π – це математична константа, яка виражає відношення довжини кола до довжини її діаметру. У цифровому вираженні π починається як 3,141592… і має нескінченну математичну тривалість.
У гуртках математичного спрямування Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» обуло проведено ряд заходів щодо відзначення Міжнародного дня числа π для вихованців.
Керівники гуртків Бондаренко І.С., Якунін А.В., Литвиненко Н.М. провели різноманітні математичні заходи, а саме: лекції та презентації про значення та застосування числа π в різних галузях науки та технологій; творчі майстер-класи з виготовлення символічних зображень числа π, таких як плакати, колажі або символічні «ПІроги»; математичні конкурси та ігри – змагання у вирішенні задач на знаходження числа π, конкурс запам’ятовування десяткових розрядів числа та інші цікаві завдання.
Також вихованці гуртків взяли участь у створенні віртуальних проєктів та досліджень, пов’язаних з числом π. Ці проєкти включали створення відеопрезентацій, вебсторінок або комп’ютерних програм, які демонструють цікаві факти застосування числа π в різних галузях знань.
Проведені заходи сприяли поглибленню знань вихованців про математику та стимулювали інтерес до вивчення цієї науки, допомогли юним науковцям краще зрозуміти математичні концепції та заохотили учнів до поглибленого вивчення математики.