Про підписання двосторонньої угоди про співробітництво між Комунальним закладом «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» та Громадською спілкою «Харківський кластер інформаційних технологій»

22 грудня 2023 року відбулося підписання двосторонньої угоди про співробітництво між Комунальним закладом «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» та Громадською спілкою «Харківський кластер інформаційних технологій» (Kharkiv IT Cluster).
Громадська спілка «Харківський кластер інформаційних технологій» – Харківська громадська спілка, яка з 2015 року об’єднує провідні IT-компанії, місцеву владу та заклади вищої освіти для впровадження комплексних змін в IT-екосистему міста Харкова.
Співпраця між установами сприятиме об’єднанню різних ІТ-компаній, та представників бізнес-середовища для спільного розвитку та обміну досвідом; запровадженню ініціатив для підтримки обдарованої учнівської молоді; розвитку ІТ-напряму позашкільної освіти завдяки залученню закладів вищої освіти – партнераів Kharkiv IT Cluster.
У рамках договору будуть організовані інтерактивні освітні заходи, конференції, семінари та інші події, що налагодять мережевий зв’язок та обмін ідеями між фахівцями ІТ-галузі та вихованцями Харківської обласної Малої академії наук.
Важливою частиною співпраці стане впровадження інновацій та стартапів, створення інкубаторів, акселераторів та інших програм для підтримки обдарованих юних науковців.
Також у межах підписаного договору фахівці Kharkiv IT Cluster залучатимуться до роботи у структурі наукових відділень та секцій на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.