Про результати проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у 2022/2023 навчальному році


З 17 січня по 25 лютого 2023 року в дистанційному режимі відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.
Проведення ІІ етапу конкурсу-захисту було організовано в 68 секціях 12-ти наукових відділень. На розгляд журі було подано 369 дослідницьких робіт учнів-переможців районних (міських) етапів: у науковому відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства – 38; мовознавства – 38; хімії та біології – 32; екології та аграрних наук – 29; історії – 36; філософії та суспільствознавства – 67; наук про Землю – 17; математики – 16; фізики і астрономії – 18; економіки – 25; інформаційних технологій – 25; технічних наук – 28.
Від районів Харківської області надійшла 61 дослідницька робота; від районів міста Харкова – 172; від закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти, закладів освіти обласного (міського) підпорядкування у межах Харківської області – 136.
Інтелектуальні знання та наукові здобутки учасників ІІ етапу конкурсу-захисту оцінювали понад 180 педагогічних та науково-педагогічних працівників із 19-ти закладів вищої освіти, 6-ти науково-дослідних і профільних установ Харківщини.
За підсумками конкурсу-захисту учасники та переможці отримають дипломи.
До участі у ІІІ (фінальному) етапі конкурсу-захисту, який відбудеться в травні цього року, рекомендовано 64 дослідницькі проєкти здобувачів освіти, які будуть представляти команду Харківської області.