Про результати участі вихованця Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» у фіналі Міжнародного конкурсу «GENIUS Olympiad» 2023


З 12 по 16 червня 2023 року у Рочестерському технологічному інституті у штаті Нью Йорк відбувся фінал Міжнародного конкурсу «GENIUS Olympiad» 2023.
GENIUS Olympiad (Олімпіада Геніїв) – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року.
Метою Олімпіади Геніїв є сприяння глобальному розумінню екологічних проблем і досягненню сталого розвитку за допомогою фундаментальних наук, мистецтва, креативного письма, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу.
Структура Олімпіади Геніїв складається з номінацій: наука, робототехніка, бізнес, музика, креативне письмо, короткий фільм, мистецтво. Всього у фіналі олімпіади брали участь понад 1500 проєктів учасників з 60 країн світу.
Загалом українська делегація, яка складалася із 47 учасників, виборола 35 нагород. Серед переможців – 14 учасників із почесною відзнакою, 9 учасників із бронзовими медалями, 7 – зі срібними та 5 – із золотими. 
Серед переможців і вихованець гуртка «Науково-дослідницька діяльність» (керівник – Яременко М.Ю.) Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» Мінко Богдан, учень 10 класу Комунального закладу «Харківський ліцей № 36 Харківської міської ради». Його робота на тему «Вивчення їстівної упаковки на основі полісахаридів» отримала Почесну відзнаку журі в категорії «Наука».
Вітаємо нашого вихованця та його наукових керівників!