Про результати участі вихованців гуртка «Загальна біологія» Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» у конкурсі для обдарованої молоді та юнацтва «Панацея молода»

З метою популяризації науки серед молоді, виявлення та підтримки учнів та студентів, які мають здібності до науково-дослідницької діяльності, 27 квітня 2018 року на базі Національного фармацевтичного університету відбувся перший конкурс для обдарованої молоді та юнацтва «Панацея молода», який проводився для учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти та студентів І та ІІ курсів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації.

Конкурс складався з двох турів: дистанційного (заочного) та очного. Загалом на конкурс було подано 168 робіт зі всієї України. За результатами наукової експертизи у номінаціях «Біологія», «Біотехнологія», «Екологія», «Здоров’я людини» та «Хімія» було відібрано лише 20 робіт, автори яких були запрошені на очний тур конкурсу. Серед них були вихованці гуртка «Загальна біологія» (керівник гуртка Лосєва Н.Л.) Бондаренко Владислава, Велигоря Тетяна, Гавриш Ольга та Чуркіна Валентина, учениці Комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради».

За результатами очного туру Велигоря Тетяна, Гавриш Ольга та Чуркіна Валентина отримали дипломи учасників, а Бондаренко Владислава отримала грошову нагороду та ексклюзивну статуетку як абсолютний переможець у номінації «Екологія».