Про результати участі у Міжнародному інноваційному шоу INOVA


З 12 по 15 жовтня 2022 року в місті Осієк (Хорватія) відбулося Міжнародне інноваційне шоу INOVA (International Innovation Show INOVA) за підтримки Всесвітньої організації WIIPA (World Inventors and Intellectual Property Associations).
Це друга з найстаріших виставок винаходів у світі. З 1971 року молоді талановиті науковці з усіх континентів регулярно демонструють власні технічні розробки. За останні 40 років INOVA об’єднала, просунула та представила публіці тисячі винаходів.
Цього року команда України у складі 40 юних винахідників із 15-ти регіонів країни брала участь в інноваційному шоу вдруге. За результатами участі у виставці МАНівці вибороли 40 золотих медалей та 3 спеціальні нагороди.
У складі команди України дві золоті нагороди вибороли вихованки Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради»: Бутенко Анна, випускниця Харківської гімназії № 46 імені М.В. Ломоносова Харківської міської ради Харківської області, яка презентувала роботу «Виявлення та дослідження способів удосконалення сонячних елементів», та Камалова Еліна , учениця 11-го класу Харківської гімназії № 144 Харківської міської ради Харківської області, з роботою «Вплив наноалмазів на фізико-технічні та оптичні властивості лакофарбових матеріалів».
Вітаємо переможців та їх наукових керівників!