Про результати участі у Міжнародному фестивалі інженерії, науки та технологій в Тунісі «I-FEST»


З 17 по 21 березня 2023 року в Тунісі в очному режимі проходив Міжнародний фестиваль «I-FEST». Це міжнародні змагання з інженерії, науки та технологій, які щороку збирають молодих дослідників і розробників з усього світу.
Свої проєкти учасники презентують у секціях фізики, екології, суспільних наук, комп’ютерних наук, математики, інженерії, біології, підприємництва та бізнесу. Підсумкові оцінки складаються з балів, які виставляють журі, публічного голосування глядачів та відвідувачів виставки.
Цього року на фестивалі представляли свої проєкти понад 1500 учасників з 35 країн світу. Українці вибороли 3 золотих, 8 срібних, 7 бронзових та 2 почесні нагороди.
Серед переможців – вихованка гуртків Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» Камалова Еліна, учениця 11 класу Комунального закладу «Харківський ліцей № 144 Харківської міської ради». Її дослідження було присвячене впливу наноалмазів на фізико-технічні та оптичні властивості лакофарбових матеріалів. Захистивши свій проєкт, Еліна виборола Срібну медаль.
Щиро вітаємо переможницю!