Про результати участі у Х Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України»

З 4 по 7 листопада 2019 року в місті Києві відбувся ІІ (фінальний) етап Х Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» у рамках ІV Міжнародного форуму «Innovation Market».

Під час фіналу учасники демонстрували моделі та макети, презентували свої проекти у формі стендового (постерного) захисту, відповідаючи на запитання членів журі та гостей виставки.

Всього на виставці-конкурсі був представлений 131 інноваційний проект від учасників із 24 областей України та міста Києва – переможців І (обласних) етапів виставки-конкурсу.

Оцінювали учнівські проекти науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, галузевих інститутів НАН України. Серед критеріїв оцінювання – актуальність, практичне значення, самостійність у виконанні роботи і творчий підхід, повнота у розкритті теми, презентаційні навички учасника, відповідність стендової доповіді вимогам і наявність демонстраційної моделі чи макета.

І місце у секції «Технічна творчість і винахідництво» посів Роменський Олександр, учень 11 класу Комунального закладу «Харківський фізико-математичний ліцей № 27 Харківської міської ради Харківської області».

Крім виставки-конкурсу, в рамках масштабного заходу працювали ще 3 локації: «Innovation hachathon», «Стартап-алея» та науково-практична конференція «Наукова освіта: відповідь на виклики INDUSTRY 4.0».

За результатами участі у локаціях та виставці-конкурсі всі учасники команди області отримали дипломи і подарунки.