Про результати участі у ІХ Всеукраїнській олімпіаді з філософії для школярів


З 18 по 20 листопада 2022 року в онлайн форматі проходила ІХ Всеукраїнська олімпіада з філософії для школярів за темою «Життя у чесному змаганні», що проводилася Національним центром «Мала академія наук України» задля популяризації філософської освіти та заохочення молоді до філософського осмислення науки, мистецтва, суспільного життя та творчого самовдосконалення.
У межах проведення заходу учасники відвідали творчі лекції-бесіди, вебінари, майстер-класи, відпрацювали навички академічного письма, навчилися критично мислити, набули досвіду роботи з цитатами та першоджерелами, отримали консультації з написання есе від експертів та організаторів Всеукраїнської олімпіади. У рамках загальної теми олімпіади учасникам було запропоновано на вибір 4 цитати з класичних і сучасних філософських праць, як майбутню тему власного есе.
19 листопада 2022 року відбулося написання конкурсного есе, самостійного за змістом з чітко вираженою авторською думкою.
За підсумками олімпіади ІІ місце посіла Філатова Єва-Марія, вихованка гуртка «Науково-дослідницька діяльність у системі Малої академії наук» (керівник Храброва О.В.)
Також сертифікованою учасницею конкурсу стала Іванчіхіна Крістіна, вихованка гуртка «Психологія» (керівник Бєляєва К.Ю.).
Призери олімпіади нагороджуються дипломами та отримають запрошення на Літню школу з філософії Національного центру «Мала академія наук України».