Про участь вихованців КЗ «Харківська обласна МАН» в геологічній експедиції до с. Кам’янка Ізюмського району Харківської області

З 8 по 15 червня 2021 року в геологічній експедиції до с. Кам’янка Ізюмського району Харківської області взяли участь вихованці гуртка «Перші кроки до геології» (керівник гуртка – Галич С.А.).
Учасники заходу вивчали геологічну будову кар’єру Великі Кам’янські відслонення, взяли участь у відібранні геологічних зразків для власних досліджень та поповнення палеонтологічної колекції (давні скам’янілі корали, ядра мушель та кремені).
Юні геологи вдосконалювали туристичні навички – встановлювали намет, долали смугу перешкод, в’язали вузли, промивали шліхи, застосовували на практиці знання з геології, топографії та краєзнавства.
Насиченим було й дозвілля учасників експедиції: екскурсія до Кам’янського геологічного музею, перегляд документальних фільмів на палеонтологічну та геологічну тематику, навчання керуванню байдаркою.
Участь у геологічній експедиції сприяла зацікавленості вихованців у вивченні краєзнавства і топографії, розвитку їхньої пізнавальної активності, любові до рідного краю та його природних багатств.