Про участь вихованців КЗ «Харківська обласна МАН» у Зимовій школі з фізики та експериментальної олімпіади з фізики

З 2 по 8 грудня 2018 року в м. Києві Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з фізичним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка проведено Зимову школу з фізики та експериментальної олімпіади з фізики.

В роботі Школи взяли участь вихованці Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради»: Вінніцький Макс, Литвиненко Максим, учні Харківського ліцею № 89; Мітільов Владислав, учень Комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради»; Тронько Олександра, учениця Комунального закладу «Дергачівський ліцей № 2» Дергачівської районної ради Харківської області.

Для слухачів Школи було організовано лекційні та практичні заняття з детальними розв’язками задач із фізики олімпіадного рівня для підготовки до участі в ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Наукові стажування проводили співробітники фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, провідні вчителі фізики та студенти фізичного факультету, що є призерами Міжнародних учнівських олімпіад з фізики.

В рамках заходу було проведено олімпіаду з експерименту ExPhO, за результатами якої збірна команда учнів КЗ «Харківська обласна МАН» та Херсонського фізико-технічного ліцею виборола І місце.

За успішний виступ на підсумковій олімпіаді Школи диплом ІІІ ступеня отримали Тронько Олександра та Мітільов Владислав. Вітаємо переможців!