Про участь вихованців КЗ «Харківська обласна МАН» в геологічній експедиції до с. Кам’янка Ізюмського району Харківської області

З 4 по 11 червня 2018 року в рамках проведення літньої геологічної школи 9 вихованців гуртка «Геологія, геохімія та мінералогія» (керівник гуртка – Галич С.А.) взяли участь в геологічній експедиції до с. Кам’янка Ізюмського району Харківської області.

Учасники експедиції мали змогу вдосконалити туристичні навички, застосувати на практиці знання з геології, топографії та краєзнавства, відпрацювати вміння збирати зразки гірських порід, здійснювати радіометричні вимірювання, спостереження за погодою тощо.

Юні геологи брали участь у геологічних маршрутах за скам’янілими останками юрського періоду для поповнення палеонтологічної колекції, вивчали геологічну будову району, спостерігали за роботою бурової установки на буріння осадових порід з відбором керну, вчилися мити шліхи, керувати байдаркою, в’язати туристичні вузли, користуватися метеоприладами.

Участь у геологічній експедиції сприяла підвищенню рівня зацікавленості вихованців до вивчення краєзнавства і топографії, розвиткові їхньої пізнавальної активності, прищепленню любові до рідного краю та його природних багатств.