Про участь вихованців Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» в краєзнавчій експедиції «Зміївські кручі» до м. Зміїв Зміївського району Харківської області

З 03.01.2018 по 06.01.2018 вихованці гуртка «Геологія, геохімія і мінералогія» у складі 7 осіб (керівник гуртка Галич С.А.) узяли участь у краєзнавчій експедиції «Зміївські кручі» до м. Зміїв Зміївського району Харківської області.

Гуртківці відвідали краєзнавчий музей, де ознайомились з історичними подіями та видатними людьми Зміївського району. Також юні геологи взяли участь в геологічній екскурсії до кар’єру осадових гірських порід, розташованого на околиці міста Зміїв, зробили опис відслонення, піднялись на зміївські кручі та побували на місці впадіння р. Мож у р. Сіверський Донець.

Цікаво і змістовно пройшла екскурсія до Іоносферної обсерваторії Інституту іоносфери, де юні дослідники ознайомилися з роботою радарів. На сьогодні на «харківському радарі» проводяться систематичні вимірювання параметрів геокосмічної плазми над Україною в рамках науково-дослідних робіт Інституту іоносфери. Експериментальні та теоретичні дослідження навколоземного космічного простору виконуються при спільних міжнародних аерокосмічних дослідженнях з обсерваторіями США, Канади, Перу та інших країн. В 2001 році науковий центр було визнано об’єктом Національного надбання України.

Програма краєзнавчої експедиції передбачала не тільки навчання, а й активне дозвілля учасників. Різноманітні конкурси, вікторини, рухливі ігри сприяли відновленню сил, розвиткові пізнавальної активності і подарували юним дослідникам приємні враження.