Про участь вихованців Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» у Всеукраїнській науковій профільній школі «UF Incubator StartUp Week»

З 15 по 20 вересня у м. Київ на базі MANLAB.CAMP Національним центром «Мала академія наук України» була проведена Всеукраїнська наукова профільна школа «UF Incubator StartUp Week» для 27 учасників зі всієї України – переможців конкурсів МАН і авторів розробок у галузях ІТ-технологій, електроніки, приладобудування, екології та ресурсозбереження.

Комунальний заклад «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» представляли вихованці гуртків відділення економіки та технічних наук ¬– учні Харківського навчально-виховного комплексу № 45 Харківської міської ради Боярчук Єлизавета, Краснокутська Софія та автор проекту Роменський Олександр, учень Комунального закладу «Харківський фізико-математичний ліцей № 27 Харківської міської ради Харківської області».

В «UF Incubator» були представлені десять проектів, тож учнів поділилися на 10 команд, кожна з яких складалася з трьох учасників: автора винаходу (ідеї) стартапу, маркетолога і фінансиста. Автори ідеї є одночасно керівниками команд. Обдаровану молодь провідні викладачі, психологи і маркетологи Києва та фахівці МАН навчали позиціюванню, маркетинговим стратегіям і залученню інвестицій, захисту прав інтелектуальної власності, роботі в команді і правильній презентації проектів.

Під час наукової школи проводилися тренінг «Team building», де було розглянуто постановку цілей, вибір цінностей, формування команди з нормами співпраці та формування підгруп для роботи над проектами; заняття, які були присвячені теорії маркетингу з поясненням блоків «Lean Canvas»; лекції ¬– «Фінанси. Теорія. Залучення інвестицій. Структура витрат (фіксовані та змінні витрати). Канали доходів».

Завершився тиждень бізнес-освіти урочистим врученням сертифікатів від МАН, її стратегічних партнерів і екскурсією освітніми ІТ-майданчиками UNIT.City – першого інноваційного парку в Україні.