Про участь у вихованців КЗ «Харківська обласна МАН» у XVIII обласному зльоті юних туристів-краєзнавців «Моя земля – земля моїх батьків»

З 3 по 7 травня 2019 року в сел. Гетьманiвка Шевченківського району Харківської області відбувся XVIII обласний зліт юних туристів-краєзнавців «Моя земля – земля моїх батьків».

Комунальний заклад «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» представляли
2 команди у старшій та молодшій вікових групах у складів 15-ти вихованців гуртка «Геологія, геохімія i мінералогія»
(керівник гуртка «Галич С.А.).

При проходженні туристсько-краєзнавчого маршруту (змагання з навичок спортивного орієнтування та польових експедиційних досліджень за напрямами: історичне краєзнавство, археологія, фольклор та етнографія, екологія, геологія, географічне краєзнавство), змаганнях із техніки пішохідного туризму (туристські навички), конкурсній програмі (репортаж про зліт, туристсько-краєзнавча вікторина) наші вихованців продемонстрували витримку, професіоналізм та жагу до перемоги.

Команда старшої вікової групи посіла два ІІ-их мiсця на станцiях «Історичне краєзнавство» та «Географічне краєзнавство» та ІІІ місце у конкурсі «Туристичні навички» туристично-краєзнавчого маршруту. Команда молодшої вікової групи виборола першість у туристсько-краєзнавчому маршруті серед
15 команд Харківської областi.