Про участь у Всеукраїнському семінарі-практикумі методистів відділення мовознавства обласних МАН України

З 19 по 21 вересня 2018 року в місті Рівне відбувся Всеукраїнський семінар-практикум Малої академії наук України на тему: «Мовно-комунікативні компетентності як основа успішної соціалізації учнів МАН України» для методистів наукових відділень мовознавства.

У семінарі взяли участь методисти обласних Малих академій наук України та представники Національного центру «Мала академія наук України». Харківське територіальне відділення Малої академії наук представляла Матвєєва Тамара Іванівна, методист відділення мовознавства Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради».

Учасники семінару ознайомились з досвідом роботи Рівненської Малої академії наук учнівської молоді, обговорили питання щодо розвитку і вдосконалення науково-дослідницької роботи учнів у галузі мовознавства.

З цікавістю попрацювали у теоретичному блоці семінару «Мовознавчі траєкторії», під час якого обговорили актуальні та пріоритетні напрями філологічної освіти, поглибили знання з формування мовно-комунікативних особливостей учнів у процесі наукового дослідження тощо.

Під час практичної частини учасники мали змогу долучитися до навчального процесу у Рівненській Малій академії наук: взяли участь у роботі настановної сесії, яка проходила у Національному університеті водного господарства та природокористування, відвідали історичні пам’ятки Рівненщини: Національний університет «Острозька академія», Острозький краєзнавчий музей, Острозька фортеця, Музей книги та друкарства, ознайомилися з роботою Комунального закладу «Школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Рівненський обласний ліцей».