Про участь у Всеукраїнському турнірі юних хіміків

З 15 по 17 січня 2019 року
у м. Києві Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді разом із закладами вищої освіти, за підтримки Союзу хіміків України, було проведено фінал Всеукраїнського турніру юних хіміків імені академіка
В.В. Скопенка.

У турнірі взяв участь Олександр Абазін, вихованець гуртка «Основи хімії»
(керівник Крамаренко А.В.), який став переможцем заочного та учасником фінального етапу Всеукраїнського турніру юних хіміків.

Турнір проходив у декілька етапів: теоретичний «Хімічні старти» та практичний «Хімік-шоу». Теоретичні та практичні заняття проходили на базі профільних кафедр хімічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, хіміко-технологічного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Учасники мали змогу прослухати лекції провідних науковців-хіміків; взяти участь у наукових дискусіях, продемонструвати цікаві хімічні досліди.

За результатами участі у турнірі всі учасники отримали дипломи, а їх наукові керівники – подяки за підготовку фіналістів та активну участь в очному етапі турніру.