Інструкція з пожежної безпеки в аудиторіях для занять

Інструкція з пожежної безпеки в аудиторіях для занять

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Кожен керівник гуртка, який використовує навчальні приміщення та вихованець Комунального закладу «Харківська Мала академія наук Харківської обласної ради» (далі – заклад) повинен вміти застосовувати правила пожежної безпеки. Уміти користуватися первинними засобами пожежогасіння (вогнегасник, відро з водою, лопата, пісок) у випадку виникнення пожежі.

Приміщення закладу обладнуються первинними засобами пожежогасіння, які утримуються в справному стані (порошковий чи вуглекислий вогнегасник, ящик з піском, багор, сокира, лопата). Забороняється використовувати засоби пожежогасіння не за призначенням.

Виходи (основний та запасний) з закладу повинні постійно знаходитися у справному стані і не чім не захаращуватися. Ключі від запасного виходу знаходяться у приймальні директора закладу.

Категорично заборонено складувати і зберігати (не залежно від кількості) в приміщеннях та коридорах закладу пальне, мастильні матеріали, лаки і фарби.

Розлиті на підлозі ( під час проведення ремонтних робіт) мастильні матеріали, лаки і фарби слід прибрати у спеціальну тару і знищити. Це місце засипати піском або тирсою.

Категорично забороняється користуватися відкритим полум’ям.

ЕЛЕКТРОЖИВЛЕННЯ КАБІНЕТУ

Освітлення навчальних приміщень закладу виконується за рахунок електричних ламп розжарювання та люмінесцентних ламп.

Категорично забороняється:
-використовувати електричні лампи розжарювання без захисних ковпаків чи пристроїв, що унеможливлюють випадання ламп;
-вмикати без потреби електричні прилади й устаткування, виконувати їх ремонт або ремонт електричних ліній;
-залишати без нагляду ввімкнені електричні прилади і устаткування.

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ НА ВИПАДОК ПОЖЕЖІ

У разі виникнення пожежі кожен із вихованців закладу повинен:
-негайно повідомити керівника гуртка, чи іншого працівника закладу про займання, а при неможливості повідомити пожежну частину за тел. – 101 та дати сигнал тривоги;
-вжити всіх залежних від нього заходів щодо особистої евакуації (в першу чергу з приміщень, де почалася пожежа, а потім і з будівлі);
-організовано направлятися до безпечного місця;