Про участь у Всеукраїнській конференції, присвяченій 175-річчю від дня народження Олени Пчілки

З 19 по 21 червня в місті Луцьк у змішаному форматі відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Відомі українці: Олена Пчілка». Захід, присвячений 175-річчю від дня народження видатної української письменниці та громадської діячки Олени Пчілки, організував Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Волинською обласною Малою академією наук та Волинським національним університетом імені Лесі Українки.
Під час конференції вихованці МАН презентували доповіді в 6 тематичних напрямах, зокрема: наукова, творча та громадська діяльність Олени Пчілки; мовотворчість Олени Пчілки; Олена Пчілка в колі сучасників; вплив Олени Пчілки на становлення Лесі Українки; родина Драгоманових-Косачів в історії України; біографія Олени Пчілки в контексті епохи.
Від Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» в роботі конференції взяла участь онлайн вихованка гуртка “Українське літературознавство” Мірзоян Карина з доповіддю «Мотив зради-прощення в драмі Лесі Українки “На полі крові”».
За результатами конференції видано збірку тез доповідей учасників.